„Iza zatvorenih vrata“

U četvrtak, 10.10.2018.god. učenici naše škole  u pratnji pedagoga škole  Melihe Branković išli su na predstavu dramske sekcije učenika  Druge gimnazije Sarajevo. Predstava „Iza zatvorenih vrata“ se  održala u Pozorištu  mladih Sarajevo u 19:00h, povodom obilježavanja Dana mentalnog zdravlja. Predstavi su prisustvovali  učenici III 3 razreda (5 učenika):

  1. Mešić Ajla
  2. Ćurovac Senka
  3. Bašović Irma
  4. Ademović Amila
  5. Bilić Riad

i učenici IV 1 razreda (10 učenika):

  1. Karkelja Adna
  2. Pendek Edna
  3. Pendek Adna
  4. Šehović Velma
  5. Vatrić Faris
  6. Karović Rijad
  7. Ćosić Hana
  8. Đogić Ilda
  9. Imamović Đeneta
  10. Karadža Šejla

 

Prije početka predstave prisutnim se uz toplu dobrodošlicu obratio dr. Goran Čerkez, pomoćnik u Federalnom ministarstvu zdravlja i iz svog ugla ukazao na značaj obilježavanja Dana mentalnog zdravlja.

Cilj predstave je bio da se besplatnim ulazom kroz amaterski rad sruše određene stigme i poveća svijest o tematikama mentalnog zdravlja koje su često tabu, ali su bliže svima nego što mislimo. Predstava  je ukazala na značaj mentalnog zdravlja i na borbu usljed određenog oboljenja (PTSP-a, anoreksije, bulimije, anksioznosti i depresija…) fokusirajući se na aktuelne probleme današnjice. Predstava se završila u 20:00h. Naši učenici i svi prisutni su bili oduševljeni glumačkom ekipom i njihovim vještinama kao i režijom  Amele Vrabac.