Nekategorisano

Pismo maturantima

Dragi naši maturanti,
vrijeme nam polako ističe, bliži se kraj vašeg srednjoškolskog obrazovanja..

Nismo zamišljali ovako završetak školovanja. Nema zadnjeg zvona, zadnjeg časa, zadnje ocjene, vašeg veselog smijeha i plesa po školskim hodnicima…

Dodje neko čudno vrijeme. Ali smo živi i još uvijek sve možemo. Možemo na daljinu završiti školu, odbraniti Maturski rad, pisati zadaću i odgovarati gradivo…Vi ste jedinstveni i posebni.

A sigurno znajte da ste vi za nas bili posebni, imali ste svoj razvojni put. Od nesigurnih i preplasenih ,”prvačića”, stasali ste u ozbiljne mlade ljude. Svako odjeljenje se po nečemu isticalo. Neki su svojim talentima predstavljali školu, neki su bili vrijedniji, odgovorniji, neki su izostajali, neki su bili tužni i imali “nerješive” probleme, neki zaljubljeni. Sve je to dio vašeg sazrijevanja, ali ono po čemu ste se svi isticali to su humanost, drugarstvo, empatičnost i uvažavanje drugog i drugačijeg. Kroz četiri godine zajedničkog rasta i razvoja imali smo samo jedan cilj da učimo jedni od drugih. Vjerujemo da smo ga ispunili.

Svi mislimo na vas. Zahvaljujemo vam na pristojnosti u virtuelnom školskom svijetu, na razumijevanju, marljivosti i odgovornosti. Odrasli ste. Prilagodili se. Ponosni smo na vas.

Vi sve možete.
Upijajte nova znanja. Stremite novim visinama. Dokučite nedokučivo.
Vjerujemo u vas i sigurni smo da ćete postati sve što želite. Bilo je čast i zadovoljstvo učiti vas!!!

Čekaju vas novi izazovi i novi životni putevi. Sretno!

Vaši nastavnici, uposlenici i direktorica