5. oktobar – Svjetski dan učitelja

Lijepo je biti prosvjetni radnik, ne možeš imati “dan protiv mene”, jer te uvijek draga lica pred kojima stojiš podstiču da im ponudiš vjeru u moć ljubavi i znanja.

U tom duhu i raspoloženju, na današnji Praznik, ispratili smo u penziju drage kolegice, Tahmaz Zinetu, prof. tjelesnog i zdravstvenog odgoja i Mučibabić Ljiljanu, prof. latinskog jezika uz najljepše želje za dobro zdravlje, uredne isplate penzija, svakako uz povećanje.

bb b

Sretno!

 

Povodom 5. oktobra-Svjetskog dana učitelja, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović uputio je čestitku prosvjetnim radnicima sljedećeg sadržaja:

“Cijenjeni odgajatelji, učitelji, nastavnici, profesori, direktori, stručni saradnici, predavači, u svoje ime i u ime Ministarstva čestitam vam Svjetski dan učitelja!

Vi ste nosioci svih odgovornih, teških, posebnih zadaća, oni koji pokazuju put našoj djeci, na kojem oni saznaju, uče, razvijaju se i postaju oni koji će sutra biti odgovorni tvorci našeg društva. Uzimajući u obzir da vi našoj djeci, učenicima i studentima određujete životne puteve obavezujemo se na saradnički odnos s vama, kao i na aktivnosti koje će doprinijeti da i dalje kvalitetno pružate znanja našoj djeci, učenicima i studentima i da im budete kvalitetna potpora, kao što ste to i do sada bili.

Iskreno vam se zahvaljujem na tom društvenom doprinosu i obećavam da će Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS i dalje biti vaša potpora na reformskom putu koji vodi kvalitetnom odgoju i obrazovanju.

Svjetski dan učitelja čestitam i penzionisanim prosvjetnim radnicima koji su svima nama ukazivali da je znanje moć i ono što uvijek nosimo sa sobom”, navodi se u čestitki povodom Svjetskog dana učitelja kojoj se pridružuju i predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić, dopredsjedavajući Sejo Bukva i Sabahudin Delalić, premijer Elmedin Konaković, ministri u Vladi i zastupnici u Skupštini KS.

Pripremila: Dijana Husković, prof.