Riječ direktora

14.11.2023. godine

Izuzetna mi je čast i privilegija biti novi direktor ove izvanredne škole, koja je ne samo mjesto obrazovanja, već i temelj razvoja i zajedništva.

Funkciju direktora preuzimam s dubokim poštovanjem prema tradiciji i vrijednostima koje ova škola njeguje, ali također i s entuzijazmom za inovacije i dalji napredak.
Kao direktor, moj primarni cilj jeste stvaranje sigurnog i podržavajućeg okruženja u kojem svaki učenik ima priliku razviti svoj puni potencijal. Želim da podstaknem saradnju između učenika, nastavnika, roditelja i cjelokupne školske zajednice kako bismo zajedno gradili kvalitetno obrazovanje.
Svjestan sam izazova s kojima se suočavamo, ali vjerujem u snagu timskog rada i zajedničkog zalaganja. Radimo zajedno na tome da naša djeca ne samo steknu znanje, već i razviju vrijednosti koje će ih oblikovati kao odgovorne građane i buduće lidere.
Otvoren sam za dijalog i sugestije, jer smatram da je komunikacija ključ uspjeha. Moja kancelarija je uvijek otvorena za sve, bilo da se radi o pohvalama, idejama ili eventualnim problemima koji zahtjevaju rješavanje.

D I R E K T O R

Ma.inf. Haris Hamzić01.06.2015.godine

DSC_0009Zadovoljstvo mi je biti direktor odgojno-obrazovne ustanove, čiji učenici i nastavnici vraćaju ljudima osmijeh na lice. Učenici Srednje zubotehničke škole su mladi ljudi  jednaki po svom dostajnstvu i pravima, željni znanja, novih vještina i umjeća, svjesni da u  budućnosti trebaju biti  svijetli primjer humane, zdravstvene  struke koja pomaže drugima.

Njeni nastavnici su spoj zdravstvene i prosvjetne struke koji svojim učenicima prenose vrijednosti, prava i odgovornosti, poštivanja različitosti i aktivnog učešća u vlastitom obrazovanju, sa ciljem da ono za njih bude cjeloživotno.

Akcenat rada stavljamo na ljudske resurse, koji su mnogo vrijedniji od materijalnih, i težimo da škola bude utemeljena na potrebama njenih učenika, koji su subjekat našeg rada.

Svakoga dana napredujemo u ostvarivanju odgojno-obrazovnih ciljeva naše škole, i radujemo se novim znanjima, otkrićima, zajedno duhovno rastemo.

Svim našim učenicima i nastavnicima želimo da se u školi osjećaju sigurni, sretni i uspješni.

DIREKTOR

Jašarbašić Elvira, prof.Od svog osnivanja 1945/46. godine, pa sve do danas, naša škola se s ponosom može ubrojati u veliku porodicu zdravstvenih radnika-ljudi u bijelom, heroja, koji su istrajni na svome velikom i humanom putu koji se zove pomoć čovjeku.

U postojanju i radu ove škole, veliki je broj nastavnika ugradio sebe, voljeli su svoj poziv, voljeli mlade ljude i savjesno vršili svoj posao.

To su bili vrijedni neimari znanja, entuzijasti svoga posla, uz čija se imena škola osnivala, mjenjala nazive, prolazila burne društvene promjene, i ipak, ostala i opstala.

Svima njima je bilo zajedničko to što su željeli da stvore mladog čovjeka svjesnog da svojim radom i znanjem unapređuje svoj život i društvo u kojem živi.

Školi ovako bogate tradicije i ugleda priliči da joj kriteriji budu stručnost i profesionalizam, kao i rad na obrazovanju i vaspitanju naših učenika da postignu najviše humanističke principe.

Direktor

Mr. Ilduza Rađo