Aktuelnosti – mart

  • 03. marta 2015.godine

Ugostili smo predstavnike Plesnog kluba „Romantik“, koji su našim maturantima prezentirali ideju tradicionalne Maturantske parade i pozvali ih da im se pridruže.

 

  • 04. marta 2015.godine

U cilju što bogatije Profesionalne orijentacije i informiranja maturanata ugostili smo predstavnike Internacionalnog BURCH Univerziteta i predstavnike Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu-IUS da rad svojih ustanova prezentiraju našim maturantima.

mart1

mart2

  • 09.mart 2015.godine

Članovi Historijske sekcije su u pratnji profesorice historije Vojniković Šejle, posjetili Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, a u okviru sedmice ravnopravnosti spolova. Tom prilikom deset učenika I i II razreda su prisustvovali izložbi posvećenoj ravnopravnosti spolova, a radi se o izložbi fotografija umjetnice Mensure Jahić pod nazivom „Fair play“. Učenici su također u pratnji vodiča obišli unutrašnje prostorije Skupštine, uključujući i tri sale: bijelu, plavu i veliku. Za njih je ova posjeta bila veoma interesantno iskustvo.

mart3

Posjeta Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine

 

U periodu od 09.03.2015.godine do 13. 03.2015.godine ugostili smo četiri studentice Odsjeka za pedagogiju, Filozofskog fakulteta u Sarajevu na pedagoškoj praksi.

Pokazale su svoje pedagoške vještine i umijeća i bilo nam je zadovoljstvo što su bili članovi naše zajednice tokom ove sedmice.

mart4

Čehajić Delila, Čiča Dajana, Trebinjac Arnela i Džindo Alma, studentice III godine Odsjeka za pedagogiju, Filozofskog fakulteta u Sarajevu za vrijeme pedagoške prakse u našoj školi.