Dan otvorenih vrata

Za našu školu 7. april je datum od velikog značaja. Na taj dan naši učenici i profesori obilježavaju Dan škole. Ove godine, već tradicionalno, naša škola je održala Dan otvorenih vrata za sve buduće maturante. Naravno da bi sve ovo bila zamisao da nismo imali pomoć od naših profesora i učenika.

Veliki doprinos ovoj manifestaciji donijelo je Vijeće učenika sa svojim rukovodstvom predsjednicom Špago Zarom i potpresjednicom Tajrom Trišić, uz veliki angažman sljedećih učenika: Učenice IV razreda naše škole upoznale su naše goste sa prostorijama naše škole i pravilama rada u istoj. Uz nadzor i veliku pomoć profesorica hemije učenici I, II i III razreda su izvodile eksperimente iz hemije, a pridružila im je se i grupa fizičara koji su pripremali i pokazivali eksperimente iz fizike.

Na Dan otvorenih vrata bio je zvanično prikazan novi projekat naše škole, a to je “BIOSIGURNOST “. Naša učenica IV razreda Lamija Sejdić bila je zadužena za dobru atmosferu u amfiteatru škole gdje je naše goste kroz prezentacije upoznala sa programom naše škole i eTwinning projektom “ORALNO ZDRAVLJE,” na kraju smo svo znanje obuhvatili kvizom gdje smo osigurali dobru komunikaciju i interakciju sa našim gostima.

Dragi naši budući maturanti, život je pun raskrsnica, a vi ste pred jednom od njih. Nadam se da ćete baš odbarati našu školu i da će vas ona odvesti na put sreće i uspjeha.

Vaša Srednja zubotehnička škola