Dan škole

Povodom Dana škole , koji tradicionalno obilježavamo na svjetski Dan zdravlja , u amfiteatru je održana svečana sjednica Nastavničkog vijeća.
Sjednicu je otvorila direktorica škole Jašarbašić Elvira , moderator je bio predsjednik Vijeća učenika naše škole, Timur Jukić . Među ostalim cijenjenim zvanicama , prisustvovao je i Tarik Smailbegović , direktor JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja-Bjelave . Realizirale su se teme : “Zdravlje za sve nas” profesora Vedada Kurtovića, “e-Twinning projekti” profesorice Ibišević dr Edine i Bravić dr Alise , “Budi ponosan na svoja usta” profesorice Pašalić dr Adise i učenika odjeljenja III4 .Održane su projekcije filmova “Osmijeh koji traje”, profesorice Spaho dr Maje i učenika četvrtih razreda i “Prevencija trgovine ljudima” , rezultat saradnje profesorice Čehajić Azre i učenika.
Povodom održanog Međurazrednog takmičenja u struci , uručene su pohvale učenicima za postignuta prva tri mjesta.
Isti dan , u našoj školi se održao i Dan otvorenih vrata . Posjetili su nas brojni osnovci , koji su imali priliku vidjeti šta je to što nudi Srednja zubotehnička škola za njihovo buduće obrazovanje i kakve su mogućnosti zaposlenja sa maturom naše škole .
Na obostrano zadovoljstvo vidjeli smo da ćemo imati motivisane i vrijedne kandidate.