I ove godine naša škola učestvuje u Ligi srednjih škola KS

Osnovna svrha projekta Liga srednjih škola Kantona Sarajevo, kroz koji je prodefilovalo mnogo sadašnjih profesionalnih fudbalera, je stvaranje sportskog ambijenta za mlade u Kantonu Sarajevo. U ovaj projekat su uključene sve škole sa područja KS-a. Pored Bosnalijeka kao generalnog pokrovitelja, Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS se održava i uz pokroviteljstvo Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. 

Organizator ovog najmasovnijeg amaterskog fudbalskog takmičenja u BiH je Udruženje za razvoj sporta Sport Centar (URS SC), a ovogodišnje takmičenje za muškarce nosi naziv Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS, a za djevojke Adidas Liga srednjih škola KS. Vrijedi istaći da je ovogodišnju ligu otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, a prisutne je pozdravio i direktor marketinga generalnog sponzora takmičenja Bosnalijek, Kenan Kekić.

Clipboard01

liga srednjih skola

Balićevac: Jako sam zadovoljna svojom igrom iako uvijek može bolje

Autor: Sport Centar
Datum:

Prošle sedmice su igrane utakmice drugog kola Adidas lige za djevojke, a u jednoj od najzanimljivijih utakmica Zubotehnička škola je savladala Gimnaziju Dobrinja, bilo je 2:1.

Oba gola za Zubotehničku školu djelo su Irme Balićevac jedne od najboljih igračica Adidas lige za djevojke, a ona je u razgovoru za Sport Centar govorila o pomenutoj ligi kao i o susretu sa Gimnazijom Dobrinja.

”Jako sam zadovoljna što nas se jako puno odazvalo i što se okupljamo, družimo i stičemo nova iskustva. Također sam zadovoljna mojom igrom iako uvijek može bolje”, kazala je Balićevac.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=DncPrkLeCyo[/embedyt]