Manifestacija „Dani sporta na području općine Centar“

Manifestacija „Dani sporta na području općine Centar“

U četvrtak, 9. maja 2019. godine u velikoj sali FIS-a, okončana je sportska manifestacija „Dani sporta na području općine Centar“.

Organizator manifestacije je Javna ustanova Gimnazija Obala, pod pokroviteljstvom Općine Centar. Završnica manifestacije se organizuje povodom obilježavanja:

  • Dana Općine Centar,
  • Dana Gimnazije Obala,
  • Dana pobjede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata i
  • Dana Evrope.

Prisutne je pozdravila predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić.

Tokom ove tradicionalne sportske manifestacije takmičile su se ekipe iz 13 srednjih škola sa područja središnje sarajevske općine i to u četiri sportske discipline:

  1. košarka (dječaci),
  2. fudbal (dječaci),
  3. odbojka (djevojčice) i
  4. stoni tenis (dječaci i djevojčice).

Sve sportske borbe su odigrane u prostorijama sarajevskog FIS-a kojim upravlja Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“. Ove godine na takmičenju je učestvovao rekordni broj ekipa, odnosno oko 450 učenika. Takmičenje je trajalo skoro dva mjeseca i tom prilikom je odigrano 65 mečeva.

Učenici naše škole, fudbaleri JU Srednja zubotehnička škola  osvojili su treće (III) mjesto i čestitamo učenicima na plasmanu i uspjehu.

 

Dodjelom diploma i pehara najuspješnijim srednjoškolskim sportskim ekipama 9. maja 2019. godine u velikoj sali FIS-a, okončana je sportska manifestacija „Dani sporta na području općine Centar“.