Oralna higijena predškolskog i ranog školskog doba

Učenici Srednje zubotehničke škole su učestovali u projektu Naši putokazi na Sajmu za dijete i porodicu,a u okviru Dječije nedjelje u organizaciji Kantonalne javne ustanove «Porodično savjetovalište. Učešće na manifestaciji je uzelo šest ministarstva: Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo; Ministarstvo za  obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo; Ministarstvo zdravstva  i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo; Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo za boračka pitanja (Fond IKRE) Kantona Sarajevo, i oko 50 javnih ustanova koje su predstavile svoj rad kroz izlaganje na štandovima, učešćem u  različitim edukacijama, radionicama i zabavno-rekreativnom programu.

Učenici naše škole su ovom prilikom predstavili svoj projekat „Oralna higijena predškolskog i ranog školskog doba“. Voditelj projekta bila je Pašalić dr Adisa, specijalista bolesti usta i paradontologije, a u projektu su učestvovali učenici smjera stomatološka sestra-tehničar III i IV razreda: Đapo Amina, Kovač Anela, Nezir Rubina, Begić Naida i Ćenanović Dino.

Odaziv mališana na našem štandu postavljenom u holu Centra Skenderija je bio veliki. Oni su iskoristili priliku da kroz edukativne radionice i zanimljive materijale koje su pripremili naši učenici u druženju s njima steknu nova znanja o značaju oralne higijene.

Ovaj projekat škola nastavlja i dalje i tokom cijele školske godine će ga provoditi u okviru saradnje sa osnovnim i predškolskim ustanovama.

Učenici su već realizirali radionice i druženja sa učenicima OŠ Musa Čazim Ćatić.

[flagallery gid=3]