Pismo maturantima

Dragi naši maturanti,
vrijeme nam polako ističe, bliži se kraj vašeg srednjoškolskog obrazovanja..

Nismo zamišljali ovako završetak školovanja. Nema zadnjeg zvona, zadnjeg časa, zadnje ocjene, vašeg veselog smijeha i plesa po školskim hodnicima…

Dodje neko čudno vrijeme. Ali smo živi i još uvijek sve možemo. Možemo na daljinu završiti školu, odbraniti Maturski rad, pisati zadaću i odgovarati gradivo…Vi ste jedinstveni i posebni.

A sigurno znajte da ste vi za nas bili posebni, imali ste svoj razvojni put. Od nesigurnih i preplasenih ,”prvačića”, stasali ste u ozbiljne mlade ljude. Svako odjeljenje se po nečemu isticalo. Neki su svojim talentima predstavljali školu, neki su bili vrijedniji, odgovorniji, neki su izostajali, neki su bili tužni i imali “nerješive” probleme, neki zaljubljeni. Sve je to dio vašeg sazrijevanja, ali ono po čemu ste se svi isticali to su humanost, drugarstvo, empatičnost i uvažavanje drugog i drugačijeg. Kroz četiri godine zajedničkog rasta i razvoja imali smo samo jedan cilj da učimo jedni od drugih. Vjerujemo da smo ga ispunili.

Svi mislimo na vas. Zahvaljujemo vam na pristojnosti u virtuelnom školskom svijetu, na razumijevanju, marljivosti i odgovornosti. Odrasli ste. Prilagodili se. Ponosni smo na vas.

Vi sve možete.
Upijajte nova znanja. Stremite novim visinama. Dokučite nedokučivo.
Vjerujemo u vas i sigurni smo da ćete postati sve što želite. Bilo je čast i zadovoljstvo učiti vas!!!

Čekaju vas novi izazovi i novi životni putevi. Sretno!

Vaši nastavnici, uposlenici i direktorica