12.SMOTRA „DANI E – MEDICA 2019.“

JU Srednja zubotehnička škola već tradicionalno učestvuje u okviru projekta E – medica, a ove godine je bila jedna od 13 inozemnih škola koja je sudjelovala u projektu.  Projekat se realizira pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske; Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNeta, a podržan je i od predsjednice Hrvatske, Kolinde Grabar.

„Dani E – medica 2019.“ održali su se u periodu od 04.- 07.04.2019.god. u Toplicama.  Našu školu predstavljala su 4 učenika: Delalić Eldar, učenik IV -1, Durmić Elmir,učenik IV – 3 Kapidžić Ajla, učenica IV – 4 i Osmanović Dalila, učenica IV – 4, 2 nastavnika: Boškailo dr. Ezrema, Livnjak dr. Melisa i direktor škole, Elvira Jašarbašić.

Na 12.Smotri  „ Dani E – medica 2019.“ odazvalo se 309 učenika i nastavnika, a od toga 37 škola sudionica, 9 inozemnih škola i 6 partnerskih škola „ nezdravstvenih škola“.

U okviru 12.smotre „ Dani E – medica 2019.“  prezentirano je 28 učeničkih projekata, 38 strukovnih izlaganja i 1 studijski posjet bolnicama.

Projekat „ Jedemo (ne) zdravo u školi“ učenici naše škole  su predstavili zajedno sa učenicima Medicinske škole Dubrovnik i sklapali nova prijateljstva sa dugim školama.