Akcija „JEDAN SLATKIŠ- JEDNO DIJETE“

Akcija „JEDAN SLATKIŠ- JEDNO DIJETE“

Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo i ove godine organizuje akciju za socijalno ugroženu djecu pod nazivom “Jedan slatkiš, jedno dijete”.

Aktivnost promoviše humanost srednjoškolaca koji je, na području cijele Bosne i Hercegovine, iskazuju na ovaj način.

Učenici naše škole, članovi Vijeća učenika JU Srednja zubotehnička škola postavili su u holu škole kartonsku kutiju kako bi se svi koji žele i mogu odazvali i priključili ovoj akciji.


Ova aktivnost jedna je od najdražih svim srednjoškolcima jer se radi o izmamljivanju osmijeha na lica najmlađih stanovnika naše domovine. Prema dogovoru članova mreVUK-a KS paketići će biti podijeljeni djeci u ustanovama za socijalno ugroženu djecu, djecu bez roditeljskog staranja i djecu sa posebnim potrebama u vrijeme novogodišnjih praznika. Akcija je uspješno realizovana i veliki broj učenika je učestvovao u ideji da nasmijemo i obradujemo svako dijete za predstojeće praznike.

Predsjednik Vijeća učenika JU Srednje zubotehničke škole Imad Hodzić je slatkiše odnio na sabirno mjesto i konstatovano je da napravljeno oko 800 paketića za djecu sa socijalno ugroženim statusom.

Ovim gestom su učenici JU Srednja zubotehnička škola kao i drugi srednjoškolci na Kantonu Sarajevo pokazali veliku humanost i sa velikim srcem  na najbolji mogući način pokazali spremnost da pruže pomoć ovakvoj populaciji djece.

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u ovoj akciji!