Dan nastavnika

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra. Taj je dan prilika da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.
Dana 04.10.2019. u našoj školi je obilježen Svjetski dan nastavnika kroz svečanu sjednicu Nastavničkog vijeća. Direktorica Elvira Jašarbašić, prof.  – članovima Nastavničkog vijeća je čestitala 05.oktobar  sa osvrtom na osnovne postulate nastavničkog poziva sa posebnim akcentom  na njegovu težinu i složenost zbog vremena u kojem živimo. Na Nastavničkom vijeću se kroz otvorenu diskusiju realizirala tema: Mladi nastavnici- budućnost profesije. Kroz ovu temu su razmijenjena pojedinačna iskustva vezana za nastavničko zanimanje, izazove savremenog društva, napredak informatičkih tehnologija i sl. Šta to stariji profesori sa dugogodišnjim iskustvom mogu naučiti od mlađih kolega, a koje su to vrijednosti koje oni mogu prenijeti novim nastavnicima.
Diskusija je imala jednu posebnu dimenziju obzirom na specifičnost škole tj. da su doktori stomatologije kroz pedagošku edukaciju stekli kompetencije i opredijelili se za ovaj plemeniti poziv. Nakon ove diskusije može se zaključiti da svako od naših nastavnika radi svoj posao sa puno emocija, motivacije i entuzijazma.