DAN SREDNJOŠKOLACA, 17.11.2016.

U organizaciji Mreže vijeća učenika Kantona Sarajevo (mreVUK KS) obilježen je 17.novembar, Međunarodni dan srednjoškolaca. Mreža savijeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine tradicionalno realizira ovu aktivnost u čast srednjoškolaca i studenata koji su, 17.11.1939. strijeljani bez presude zbog mirnog protesta protiv svoje zemlje. Cilj je, pored toga, upoznati javnost sa veličinom, značajem i kapacitetima srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Vijeće učenika naše škole je učestvovalo i ove godine u obilježavanju Dana srednjoškolaca. Ispred Vijeća učenika Srednje zubotehničke škole učestvovali su: Iman Šunje, Mersiha Salkić, Arnela Šabić, Samra Selimović, Emina Imamović, Selma Pintol, Amila Podgorica, Anela Mušanović i Amina Ugarak.

Nakon što su se okupili ispred BBI Centra, kolona od 250 srednjoškolaca iz svih srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo krenula je ka Katedrali Srca Isusova. U rukama su nosili balone koji su predstavljali srednjoškolce i srednje škole u Kantonu Sarajevo. U 11:17 je ispred Katedrale Srca Isusova održan flash mob, nakon kojeg je uslijedilo pitanje: „Koji je danas dan?“. Srednjoškolci su u jednoglasno odgovorili na postavljano pitanje, a baloni su pušteni u zrak.

Zaposlenici Srednje zubotehničke škole, Sarajevo od srca čestitaju našim srednjoškolcima njihov dan sa željom da budu sretni i uspješni u svemu što rade.

IMG_6852 IMG_6871 IMG_6923 IMG_6924 IMG_6929

Naši učenici su na Dan srednjoškolaca imali priliku da zamijene uloge sa profesorima, tako da su taj dan oni bili ti koji su ostalima držali predavanja.

a aa aaa aaaa

Opće steriliziranje i oralna hirurgija – IV-3

 

Pripremila: Dijana Husković, prof.