MEĐUNARODNO STRUČNO USAVRŠAVANJE

Stručno usavršavanje je proces koji uvijek ima pozitivne ishode.

Nova znanja i iskustva razvijaju kreativnost i stvaraju nove prilike.

Kako kaže naša direktorica, Jašarbašić Elvira,prof. znanje se (kao i ljubav) množi kada se dijeli i upravo to nam je bio osnovni moto od kojeg smo krenuli.

Ponosni smo što smo u periodu od 05.3.2020.-07.3.2020.g. u prostorijama naše škole organizirali Međunarodno stručno usavršavanje na temu : „Aktuelnosti i izazovi obrazovanja u zdravstvenim srednjim školama“.

Cilj nam je bio da zajednički razmijenimo iskustva i steknemo nova znanja, te unaprijedimo svoje profesionalne i druge kapacitete.

Predavači na stručnom usavršavanju su bili doktori i profesori iz naše škole, Zubotehničke škole, Beograd i Farmaceutsko-fizioterapeutske škole, Beograd iz Srbije. Teme su bile : „Zlatni rez“, „ Zubni alajneri“, „Vježbama relaksacije protiv anksioznosti“, „Prevencija oralnog zdravlja u osnovnim školama“ i „Osvrt na projektne aktivnosti E-medica“.

Istovremeno, organiziran je okrugli sto sa učenicima, a realizirane su teme: „Primjena interaktivne table u nastavi fizičkog vaspitanja“ i „Web alati“.

 Nakon predavanja, stručno usavršavanje je završeno u veselom raspoloženju, podjelom certifikata i novim prijateljstvima.

Za naše goste iz Beograda smo pripremili i poseban program u kojem smo ih upoznali sa ljepotama našeg grada. Odveli smo ih u posjetu veličanstvenoj Gradskoj Vijećnici, posjetili smo Trebević- žičarom, obišli smo historijske znamenitosti grada u pratnji naše profesorice historije, te sve zaokružili lijepim druženjem na svečanoj večeri.

Zahvaljujemo se svima na učešću i radujemo se nekim novim susretima!