OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE I DANA ZDRAVLJA

Za našu školu 7. april je od velikog značaja. Taj dan učenici naše škole i nastavnici obilježavaju Dan škole i Dana zdravlja. S obzirom da je nedjelja,7. april neradni i nenastavni dan učenici naše škole zajedno sa nastavnicima su obilježili i Dan škole i Dan zdravlja manifestacijom „ Jedan dan u zubotehničkoj školi“ tačnije Danom otvorenih vrata u srijedu, 10.04.2019.god.

U holu škole na vidnom mjestu je bio plakat povodom 7. aprila i video prezentacija škole, a na školskom razglasu se akcenat stavio posebno na Dan škole i Dan zdravlja. Nastavnica Livnjak dr. Melisa je pripremila temu o Danu zdravlja koja je pročitana putem razglasa.

Taj dan su našu školu posjetili i učenici IX- ih razreda osnovnih škola, a posebno se zahvaljujemo školama koje su nas posjetile i osjetili atmosferu škole obilascima školskih prostorija i prisustvovanjem na nastavi.

Naši gosti su bili učenici i pedagozi iz sljedećih osnovnih škola:
– JU OŠ „ Musa Ćazim  Ćatić“

-JU OŠ „ Alija Nametak“

-JU OŠ „ Mehmed beg Kapetanović Ljubušak“

Povodom 7. Aprila – Dana zdravlja učenici naše škole zajedno sa nastavnicom Boškailo dr. Ezremom prisustvovali su i na predavanju na temu : „ Epidemiološki aspekt vakcinacija „.

Predavanje se održalo u Centru za zdravo starenje, po pozivu predsjednika zdravstvenog savjeta s.r. Dr. Salke Pašović.

Predavanje je održano u cilju izgradnje svijesti o zdravlju, kako bi se skrenula pažnja na prioritetna područja o zdravstvenoj zaštiti pojedinca uz ovogodišnji slogan Svjetskog dana zdravlja:

„ Primarna zdravstvena zaštita  – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom“