PRISUSTVO UČENIKA I PROFESORA NA CEREMONIJI OTVARANJA EYOF 2019.

Prije 35 godina u Sarajevu su otvorene 14. zimske olimpijske igre, jedan od najznačajnijih događaja u povijesti Bosne i Hercegovine. Na igrama je sudjelovalo 1.272 sportista iz 49 zemalja.

Nakon 35 godina olimpijski plamen je ponovo upaljen na sarajevskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“, na svečanoj ceremoniji otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF.  Na festivalu, koji će se održati  u Sarajevu i Istočnom Sarajevu pod motom „We create together“ („Stvaramo zajedno“) do 16. februara učestvovati će 1.500  mladih olimpijaca iz 46 evropskih zemalja.

Ceremoniji otvaranja EYOF- a 2019. u nedjelju, 10.02.2019.god. na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“  prisustvovali su učenici naše škole, tačnije 147 učenika zajedno sa profesoricama: Husković Dijanom, Vojniković Šejlom, Branković Melihom, Vlahovljak dr. Mirditom, Spaho dr. Majom, Šahović dr. Amrom i Livnjak dr. Melisom. Početak sarajevske olimpijske bajke „upotpunili“ su i maskote Vučko i Groodvy koji su se simbolično rukovali, a i zapjevali pjesmu Festivala – „Za pravu raju“.