Sajam srednjih škola

U ponedjeljak, 27.05.2019.godine održan je SAJAM SREDNJIH ŠKOLA na platou ispred BBI centra. Ceremonija otvaranja je počela u 12:00 sati sa muzičkom numerom koju su izveli učenici muzičke škole, a  ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić otvorila je jednodnevni Sajam srednjih škola.

Na sajmu su učenici koji završavaju deveti razred osnovne škole i njihovi roditelji imali priliku upoznati se sa programima i zanimanjima koje nude srednje škole na Kantonu Sarajevo. Ministrica je pozvala je mlade da prilikom upisa poštuju svoje želje i kompetencije te da izaberu školu koju oni žele.

Ukupno 36 škola kroz svoje prezentacije je ponudilo najznačajnije informacije o svom radu i funkcioniranju, osnovnim djelatnostima kojima se bave, te načinima na koji su ustanove povezane sa poslodavcima, te kakva je konkurentnost na tržištu rada nakon završetka srednjih škola. Učenici i profesori naše škole su zajedno na ovakav način promovisali Srednju zubotehničku školu kao i zanimanja koja se obrazuju. Taj dan učenici su se upoznavali i družili sa vršnjacima koji su predstavljali svoje škole kao i sa učenicima maturantima osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Sajam je organiziralo resorno ministarstvo u saradnji sa Zajednicom srednjih škola, a trajalo je u periodu od 12:00 do 18:00 sati.