TRADICIONALNA POSJETA UČENIKA IV – ih RAZREDA MEMORIJALNOM CENTRU SREBRENICA – POTOČARI

U utorak, 23.04.2019.god. učenici  IV – ih razreda (118 učenika) zajedno sa razrednicima: Guengoer dr. Ercanom, Jusić Elmom, prof., Enisom Čemo, nast. i Čikić dr. Lejlom realizirali su već tradicionalnu posjetu učenika završnih razreda Srednje zubotehničke škole Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari.

Svi učenici Srednje zubotehničke škole, učenici od I – IV razreda uključili su se u humanitarnu akciju prikupljanja slatkiša i školskog pribora za učenike Osnovne škole Nova Kasaba.

Humanitarnoj akciji kako i svake godine i ovaj put sa doniranim pastama za zube i četkicama za zube pridružio se i COLGATE- PALMOLIVE COMPANY kojem se i ovaj put zahvaljujemo na odzivu i gestu.

U 08.00h ispred Zemaljskog muzeja Sarajevo je bilo vrijeme polaska autobusa i učenika IV – ih razreda i 4 nastavnika, a vrijeme povrataka 19:00h.

Učenici završnih razreda zajedno sa razrednicima posjetili su OŠ Nova Kasaba i vidjeli uvjete školskog života u osnovnoj školi, družili se sa učenicima, njihovim nastavnicima i sklapali nova prijateljstva. Taj dan učenici su sa razrednicima uručili 138 paketića za osnovce škole (slatkiše, školski pribor, colgate paste i colgate četkice za zube).

Učenici su obišli i pogledali stalnu postavku Srebrenički genocid- muzej, uputili su se prema Multimedijalnoj sobi/Dokumentacionom centru SENSE kako bi pogledali video projekciju o genocidu u Srebrenici u trajanju od 30 minuta (film), obišli tvornicu akumulatora (halu gdje su bili zarobljenici), a potom ušli u mezarje kako bi odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida u julu 1995. godine. Nakon toga, učenici su se okupili ispod Musale, centralnog dijela mezarja, gdje im je jedan od kustosa održao historijski čas.