Akcija Vijeća učenika JU Srednje zubotehničke škole i Mreže Vijeća učenika „Jedan slatkiš – jedno dijete“

Mreža Vijeća učenika mjesec decembar obilježila je tradicionalnom  akcijom “Jedan slatkiš –  jedno dijete”.

I ove godine je ova hvale vrijedna akcija, uspješno odrađena u našoj školi.

Realizacija akcije “Jedan slatkiš – jedno dijete” implementira se sa ciljem prikupljanja slatkiša za djecu sa socijalno-ugroženim statusom.

Učenici naše škole, članovi Vijeća učenika JU Srednja zubotehnička škola postavili su u holu škole kartonsku kutiju kako bi se svi koji žele i mogu odazvali i priključili ovoj akciji.

Putem školskog oglasa također, akcenat je stavljen na akciju.
Akcija je uspješno realizovana i veliki broj učenika je učestvovao u ideji da nasmijemo i obradujemo svako dijete za predstojeće praznike i blagdane. Odziv je bio jako dobar, dvije (2) velike kartonske kutije slatkiša, tačnije 374 slatkiša su prikupljena do petka, 21.12.2018.god.

Predsjednica Vijeća učenika JU Srednje zubotehničke škole Amina Đulović je slatkiše odnijela na sabirno mjesto i konstatovano je da napravljeno oko 800 paketića za djecu sa socijalno ugroženim statusom.

Ovim gestom su učenici JU Srednja zubotehnička škola kao i drugi srednjoškolci na Kantonu Sarajevo pokazali veliku humanost i sa velikim srcem  na najbolji mogući način pokazali spremnost da pruže pomoć ovakvoj populaciji djece.

Također, želimo se zahvaliti svim učenicima koji su ostavili po barem jedan slatkiš i tako nekome uljepšali predstojeće praznike i blagdane.

NAŠE MALO JE NEKOME MNOGO!